Mijn titel

Mobile Security

Mobile Security, of meer specifiek mobiele apparaat beveiliging , is steeds belangrijker geworden in mobiel computergebruik. Van bijzonder belang is de beveiliging van persoonlijke en bedrijfsinformatie nu opgeslagen op smartphones .

Steeds meer gebruikers en bedrijven gebruiken smartphones om te communiceren, maar ook om hun werk en privéleven te plannen en in te delen. Binnen bedrijven leiden deze technologieën tot ingrijpende veranderingen in de organisatie van informatiesystemen en zijn ze daarom de bron van nieuwe risico’s geworden. Inderdaad, smartphones verzamelen en compileren steeds meer gevoelige informatie waartoe toegang moet worden gecontroleerd om de privacy van de gebruiker en de intellectuele eigendom van het bedrijf te beschermen.

App Security

Alle smartphones, zoals computers, zijn voorkeursdoelen van aanvallen. Deze aanvallen maken gebruik van zwakheden die inherent zijn aan smartphones en die kunnen voortkomen uit de communicatiemodus, zoals Short Message Service (SMS, ook bekend als tekstberichten), Multimedia Messaging Service (MMS), WiFi , Bluetooth en GSM , de de facto wereldwijde standaard voor mobiele communicatie. Er zijn ook exploits die gericht zijn op softwarekwetsbaarheden in de browser of het besturingssysteem. En sommige schadelijke software is afhankelijk van de zwakke kennis van een gemiddelde gebruiker.

Ga naar de bovenkant