Devices

Gemiddeld 65 % van de zakelijke apparaten hebben een KRITIEK besturingssysteem

Netwerk

1 op de 5 Enterprise mobile devices heeft een netwerk aanval meegemaakt

Applicaties

Meer dan 480.000 nieuwe mobile malware applicaties verschijnen er per maand 

Phishing

90% van de datalekken starten met Phishing; 60% daarvan via een mobile device

Wil jij ook deze risico’s elimineren?

Phishing

Phishing

Phishing is een vorm van internetfraude. Door mensen te lokken naar een valse websites, die een kopie is van een echte website, om ze daar nietsvermoedend te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcardnummer.

Mobile Security

Malware

Malware is elke software die gebruikt wordt om computersystemen te verstoren, gevoelige informatie te verzamelen of toegang te krijgen tot andere computersystemen. 

Mobile Security Botnet

Botnet

Botnet is een verzamelnaam van stukjes software (bots), die automatisch en zelfstandig opereren. De term wordt hier geassocieerd met ongewenste software of het automatisch versturen van ongewenste e-mail (spam) van computers waarop deze software is geïnstalleerd 

Neem contact met mij op

Mobile Security

Cyberaanvallen en datalekken zijn dagelijkse realiteit. Je organisatie moet klaar zijn om te reageren op incidenten en hun impact op de business te minimaliseren. Ontdek wat er nodig is om uw bedrijf cyber proof te maken. Maak gebruik van de nieuwste oplossingen voor het signaleren, voorkomen en aanpakken van cybercriminaliteit. Het werken met mobile devices is tenslotte niet meer weg te denken en daarmee ook het gebruik van App’s. Mobile App’s vormen dé toegang tot persoonlijke en zakelijke informatie. App’s geven eindgebruikers een hoge mate van gebruiksgemak en een onterecht gevoel van veiligheid.

apps

Mobile Security en Apps!

App’s hebben directe toegang tot alle informatie op het toestel en daarmee ook tot ons corporate netwerk. Waardoor vertrouwelijke informatie blootstaat aan zowel gebruik als misbruik. Applicaties worden door gebruikers eenvoudig gedownload, zonder dat deze zich verdiept in de beveiligingsaspecten van deze app. 

In de meeste gevallen komt de app van een bekende en daarmee vertrouwde App Store. Vaak is het klik, klik, akkoord en klaar voor gebruik. We vertrouwen hierbij (blind) op de standaardbeveiligingscontroles van onze App Store. Met alle gevolgen van dien. App’s zijn daarmee de belangrijkste aanvalsvector geworden van mobiele bedreigingen. Daarmee behoren ze tot de voornaamste niet te onderschatte mobiele beveiligingsuitdagingen.

Voorbeelden van deze beveiligingsuitdagingen

Dit zijn onder andere ongewenst gedrag, malware en misbruik van persoonlijke en zakelijk gegevens. Mobile Security zorgt ervoor dat de App’s die niet voldoen aan jouw security eisen automatisch worden geblokkeerd en of dat deze devices de toegang tot jouw (bedrijfs)gegevens wordt ontzegd.

8 redenen om Mobile Security te implementeren?

  • Onbekende derden toegang versperren tot jouw vertrouwelijke bedrijfsgegevens

  • Voorkomen ongevraagd delen van jouw locatie gegevens met derden

  • Beletten van het ongevraagd gebruik maken van jouw netwerkfaciliteiten

  • Ondervangen van het ongevraagd versturen van jouw adresboek cq contactlijsten naar onbekende sites

  • Apps beschermen tegen malware schillen en overlay schermen

  • Preveniëren van het doorsluizen van jouw persoonsgegevens zoals credit kaart en bankgegevens naar onbekende derden

  • Afwenden van het stelen van foto’s en of het maken van geluidsopnames

  • Verhinderen dat emails en tekstberichten worden onderschept

Ik wil Cybercriminaliteit tegengaan!