Telecom Expense Management (TEM)

Het aantal communicatiekanalen tussen bedrijven en werknemers, klanten en partners én de hoeveelheid informatie die wordt uitgewisseld nemen toe. Globalisering en de mogelijkheid om te werken wanneer en waar je maar wil, zorgen voor grotere mobiliteit van personeel. Vanuit verschillende vestigingen en/of landen werken medewerkers samen via virtuele omgevingen en wereldwijde netwerken. Internet, datanetwerken, vast-mobiel integratie, Voice-over IP (VoIP), mobiele toestellen zoals smartphones en tablets en mobiele technologie dragen in steeds grotere mate bij aan het succes van een organisatie.

Telecom Expense Management

Waarom Telecom Expense Management?

Telecom Expense Management (TEM) gaat over inzicht door inventarisatie, gegevensanalyse en (bij)sturing. Zorgen voor grip op de situatie door het inwinnen van kennis. TEM gaat niet alleen over de juiste verwerking van facturen maar ook over en rapportages van de verbruikskosten. Het is een optimalisatie van contracten, gebaseerd op marktkennis en de specifieke behoeften van een organisatie. Het is geen tool, maar een samenspel van processen, beleid en mensen.

 • Groeiende kosten Telecom!
  Bedrijven investeren steeds meer in hun telecomomgeving, momenteel is het een van de snelst groeiende bedrijfsuitgaven. Daardoor groeit de behoefte aan meer zichtbaarheid en controle over de telecominfrastructuur en bijbehorende kosten. Veel organisaties zien daarnaast een sterke toename in kosten en groei in aanschaf en vervanging van mobiele apparatuur.

 • Beheer en veiligheid
  De gevolgen voor de IT-afdeling groot, denk aan het beheer en de veiligheidsaspecten. Dat maakt telecom tot een complexe aangelegenheid.

 • Voor wie is TEM?
  Telecom Expense Management (TEM) is niet meer alleen voorbehouden aan grote organisaties. Het bestaat al meer dan 20 jaar en heeft zijn nut bewezen in diverse sectoren zowel bij grote internationals maar ook bij het midden- en kleinbedrijf. TEM is van toepassing op iedere complexe telecomsituatie, met als doel blijvend efficiënt beheer van telecom.

 • Effectiever
  TEM verhoogt de effectiviteit van telecombeslissingen en –beleid. Het is een middel om personeel en bedrijfsuitgaven op een effectieve manier te sturen. TEM zorgt voor optimalisatie van telecom en sluit aan op de specifieke situatie, doelstellingen en wensen van een organisatie.

Kunt u antwoord geven op de volgende vragen?

 • Weet u hoe effectief u kunt sturen op de kosten?

 • Weet u wat uw Telecomaanbieders (providers) factureren?

 • Weet u wat de mogelijkheden zijn voor optimalisatie binnen uw organisatie?

Gereed om aan de slag te gaan?

Bel ons op 0492 77 51 74 of neem contact met ons op.